Kuhinjski robot - Erion-nova
14093
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14093,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Kuhinjski robot

Karakteristike

Posodica kot tudi vsi ostali prozorni deli so narejeni iz čistega makrolona, ki ni porozen, je odporen na vročino do 140 °C, je nelomljiv, tudi ob močnih udarcih na tla in je praktično neuničljiv. Makrolon je material, ki se največ uporablja v aeronavtiki. Ohišje baze motorja je narejeno iz kromiranega materiala, zaradi nevtraliziranja vibracij nastalih pri veliki moči motorja. Vsi ostali kovinski deli so iz nerjavečega visoko legiranega jekla (kar pomeni, da ob večkratni uporabi postanejo ostrejši).

Motor ima moč 700 W in napetost 220 V. Kljub visoki moči deluje zelo tiho.

Varnostni sistem

Zraven normalnega ročnega stikala, je naprava opremljena tudi z enim avtomatskim varnostnim mikro stikalom, ki preprečuje ali blokira delo motorja, takoj ko so razni deli posode postavljeni tako, da ne izključujejo vsakega možnega stika nožev z okolico. Torej, ko naprava deluje, je hrano mogoče vstaviti samo skozi za to namenjeno cev, ki je iz razloga varnosti dolga in ozka. Naprava je ravno tako opremljena s krogom toplinske zaščite, ki se vključi avtomatsko, ko je motor izpostavljen daljšemu močnemu naporu, zaradi katerega bi lahko prišlo do nevarnosti pregrevanja. Avtomatizem se vključi dovolj zgodaj, tako da so popolnoma eliminirane nevarnosti poškodb motorja. Kljub temu v redkih primerih, ko bi se ta krog moral aktivirati, priporočamo, da izklopite napravo in počakate cca deset minut pred ponovnim vklopom.

Vzdrževanje

ROBOT ne zahteva nikakršnega posebnega vzdrževanja. Po uporabi je samo potrebno vse dele pravilno očistiti, kar lahko storite tudi v pomivalnem stroju. Treba se je izogibati uporabi abrazivnih praškov ali žic, ki bi lahko pustile sledi in tako trajno poškodovale estetske dele naprave. Seveda, v nobenem primeru ne priporočamo, da bazo motorja ROBOTA potopite v vodo, temveč priporočamo čiščenje z vlažno tkanino, šele ko ste vtikač potegnili iz vtičnice. Za odstranjevanje trdovratnih ostankov iz vseh elementov lahko uporabite izključno plastično lopatico. In zadnji nasvet: ko naprava miruje, ne puščajte pokrova na posodi predolgo, da po nepotrebnem ne trošite mikro stikala, ki ga aktivira pokrov in da je posoda dovolj prezračena.

Navodila za delo

  1. Postavite posodico na os, ki izstopa iz baze motorja, tako da odprtine ustrezajo izboklinam, ki se nahajajo na sami bazi. Obračajte posodico v nasprotni smeri od urinega kazalca, dokler ne pride v pravi položaj, kar pomeni, da mora biti ročaj v navpičnem položaju glede na mikro stikalo.
  2. Izbrani disk ali nož postavite na os motorja s počasnim obračanjem do pravega položaja.
  3. Postavite pokrov na posodico, tako da je cev malo premaknjena v levo glede na ročaj. Obračajte pokrov v desno, dokler cev in ročaj nista točno eden zraven drugega.
  4. Postavite kozarec za doziranje in potisnite hrano v cev.
  5. Vključite napravo s pritiskom na belo tipko, če želite kontinuirano krožno gibanje nožev ali diskov. Če želite delo s presledkom, pritisnite rdečo tipko.

MOŽNOST UPORABE

NOŽ Z NAZOBLJENIMI REZILI IZ NERJAVEČEGA JEKLA

 

To je najpomembnejši del opreme. Okrog 80 % funkcij ROBOT opravlja zahvaljujoč temu nazobčanemu in zelo ostremu nožu. Uporablja se za:

SEKLJANJE

katerekoli vrste hrane na grobo, srednje grobo, fino, zelo fino, najbolj fino (odvisno od trajanja operacije). Tukaj je nekaj primerov:

SEKLJANJE SUROVEGA ALI KUHANEGA MESA
če želite dobiti mleto meso za hamburger, zrezke iz mletega mesa, omako bolognese, meso za polnjenje ali pire iz pasteriziranega mesa, ki se uporablja v dieti za dojenčke in starejše osebe.

SEKLJANJE ZELENJAVE, KROMPIRJA, ČEBULE
(brez solz) za zelenjavne juhe, dušenje ipd.

SEKLJANJE SUHEGA SADJA
do želene gostote; po relativno dolgem času boste dobili prava masla iz sadja.

SEKLJANJE
trdega kruha za paniranje ipd.

SEKLJANJE KLOBAS, SIRA
za polnjenje ipd.

DROBLJENJE LEDU
za ledene sadne sokove, čokoladni frappe’, sadje, kavo; za dekorativno podnožje pri posluževanju surovih morskih sadežev, za začasno hranjenje ribe v svežem okolju (znano je, da hladilnik uničuje ribo) ipd.

MEŠANJE
vsakega tipa testa iz moke, kakava, sladkorja ipd. Ravno tako za testo za kruh, tagliatelle, peciva… Ko gre za testo s kvasom, se to lahko pusti, da vzhaja v sami posodi ROBOTA.

MIKSANJE
omak, svežega sadja in predvsem masla za hladne kreme

OPOMBA: Vsa zgoraj navedena opravila se v glavnem odvijajo hkrati v posodi ROBOTA. Tako boste na primer, če želite bakalar na belo, dali kose bakalarja v posodo. Zahvaljujoč delovanju rezila boste dosegli želeno maso, dodali boste olje in ostale sestavine in ta homogena masa bo nastala na najboljši možni način. Enako velja tudi za vsako drugo vrsto jedi. Malo prakse, ob smislu za kuhanje in pazljivo preučevanje receptov, vam bo pomagalo v vsaki priložnosti, da boste lahko maksimalno izkoristili številne možnosti, ki jih naprava ponuja.

PLASTIČNI NOŽ

Uporablja se predvsem za stepanje smetane, sneg iz beljakov, mešanje sestavin, ki morajo ostati cele (rozine, kandirano sadje za pecivo). Navodilo za stepeno smetano: 4 dl sveže smetane pustite v hladilniku nekaj ur, da se dobro ohladi, vlijte v posodo ROBOTA in mešajte dokler ne postane penasta in ne naraste. Priporočamo, da ne pretiravate, ker se s predolgim mešanjem smetana lahko pretvori v pravo maslo. Navodilo za sneg iz beljakov: jajca za sneg morajo biti popolnoma sveža. Pazljivo ločite beljake od rumenjakov in enega za drugim dajte v posodico ROBOTA, ki mora biti popolnoma čista. Maščoba kakršnekoli narave je tista, ki bo preprečila nastajanje snega. Spomnite se na primer, da rumenjak vsebuje 30 % mastnih snovi: to pomeni, da so tudi najmanjše sledi rumenjaka lahko krive, da vam sneg ne uspe.

DISK ZA RIBANJE IZ NERJAVEČEGA JEKLA

Pri uporabi diska za ribanje in ostalih diskov se sestavine vnašajo samo skozi cev, in sicer, ko je motor že v pogonu. Sestavine z merilnim kozarcem rahlo potisnite proti disku. Disk za ribanje se uporablja za ribanje parmezana, vsake druge vrste trdega sira, čokolade ipd. Razen tega je namenjen rezanju zelenjave (namesto z nožem z nazobčanim rezilom), ko želite dobiti homogeno maso.

DISK ZA REZANJE IZ NERJAVEČEGA JEKLA

Ta dodatek je namenjen rezanju katerekoli vrste sestavin na popolnoma enake rezine. Zlasti je uporaben za rezanje krompirja, čebule, kisle zelenjave, korenja, gob in vsega ostalega.

DISK ZA POMMES FRITTES

Najpogosteje se uporablja za rezanje enakih in pravilnih palčk iz krompirja, ki se bodo tako lepo in enakomerno spekle.

SOKOVNIK

Ta zelo pomemben element je namenjen popolnemu črpanju čistega soka iz sadja ali zelenjave, pri čemer se ločujejo nitaste snovi. Vsebuje en element za ločevanje nepotrebnih snovi (nitaste snovi). Hitrost vrtenja je manjša od tiste pri centrifugah v normalni prodaji, to pa zato, da se ne bi zarosile vitalne celice, ki bi v nasprotnem primeru razpadle in tako izgubile velik del lastnosti. Sokovi iz sadja in zelenjave (ne frappei) se vedno bolj uporabljajo pri zdravljenju številnih bolezni in zdravniki jih vedno pogosteje priporočajo pri povečanju naravne obrambe organizma.

CEDILKA ZA CITRUSE

Uporablja se za pripravo izvrstnih sokov, pri tem pa ne izgubite niti kapljice.

In case you’ve ever needed to write a paper then https://ocmomblog.com/5-ways-improve-college-academic-performance/ you know how hard it can https://www.boerse-express.com/news/articles/gebildete-menschen-und-fortschritt-297244 be to develop the most elementary outline and then http://www.followingthenerd.com/ftn_news/factors-to-consider-when-drafting-comics/ write your way from there. Within this article I will teach you how you can write a fantastic paper, in almost no time in any way. Here are the steps: