Merino program - Erion-nova
17195
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17195,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Merino program

MERINO POSTELJINA

Merino posteljnina je sestavljena iz čiste merino volne, pridobljene s striženjem avstralske ovce ( na svetu obstaja preko 200 vrst ovac).

 

Kakovost volne se odraža v debelini niti. Tanjša kot je nit volne, tem bolj je kakovostnejša. Pri dotiku oz. če nitko vzamemo v roke, lahko opazimo, da je tanjša od lasu na glavi. Popolnoma je zavita, votla, kar pomeni, da ves znoj izhlapi in da zadržuje telesno temperaturo. Posteljnina je sestavljena iz pridobljene volne s striženjem pod vratom ovce, ker je ovčja volna pod vratom: 1. najbolj fina, 2. najbolj gosta, 3. najbogatejša z lanolinom. Lanolin je naravna ovčja maščoba, ki vzdržuje vitalnost volne. Vse mogoče kozmetične kreme vsebujejo lanolin, kot so otroške kreme, kreme za obraz ali moški kreme po britju.

 

V tej posteljnini je udobno spanje poleti in pozimi. Pastirji sredi poletja pasejo ovce v debelih volnenih telovnikih, ker jih ravno ti ščitijo pred soncem, beduini v Sahari, ki jahajo kamele, pa so popolnoma odeti v debele odeje oziroma kamelje odeje, ki imajo enako funkcijo kot merino posteljnina, torej da vzdržuje telesno temperaturo, saj so tam velike temperaturne razlike. Popoldan je zelo vroče, noči so hladne, ampak njihova temperatura je popolnoma enaka in se ne spreminja, kar pomeni, da ta posteljnina popolnoma vzdržuje telesno temperaturo.

 

Pridobili smo neposredne podatke strank, da imajo težave s mrzlimi nogami. Mrzle noge pomenijo zelo slabo cirkulacijo in izgubo energije.

Prešita podloga

Prešita podloga za 1 osebo 190×90 narejena iz 3A, niti sintetika niti bombaž nimata 100 % moči vpijanja vlage. Tukaj je volna na 1. in 2. strani, znotraj je zrak kot termoizolator, za prešito odejo radi rečemo, da je temelj posteljnine zato, ker so skozi celotno odejo vtkana bakrena grafitna vlakna.

 

Ta bakrena grafitna vlakna nas ščitijo pred podtalnicami, negativnimi sevanji in statično elektriko. Podtalnice so zelo nevarne, ljudje na promocijah povedo, da so klicali merilce, da raziščejo tla, selili so postelje z ene na drugo stran sobe, kupovali folije, plošče in dajali pod vzmetnice, da se zaščitijo. Mi o podtalnicah ne razmišljamo, ampak le te so zelo nevarne zlasti tam, kjer povzročajo nespečnost, pogoste glavobole in celo smrtonosne bolezni, kot je karcinom.

 

Ko smo pri negativnem sevanju, vsi smo ga že občutili na lastni koži, kadar smo morali zaradi zdravstvenih težav na rentgen, kateri je zelo škodljiv. Statično elektriko pa občutimo, kadar se dotaknemo kovinskih delov in nas zapeče ali kadar se češemo in se lasje dvigujejo v zrak. Vse to je znak, da je naš organizem nabit s statično elektriko, statična elektrika pa v organizmu povzroča zelo veliko nervozo.

 

Če ste imeli težave s čemerkoli do sedaj naštetim, je na podlogi pritrjena vrvica, na koncu katere je magnet. Če imate v spalnici karkoli kovinskega, kovinsko nočno lučko, kovinske noge od postelje ali stola, kovinsko ploščico ali navadni žebelj, najbolj idealno od vsega tega naštetega pa je radiator, ker je le ta direktno povezan z zemljo.

 

Povežite ta magnet na kovino radiatorja, iz vas bo vse škodljivo skozi podlogo odhajalo na kovino in vi boste zaščiteni. Z vseh 4 straneh imate elastiko, ki jo zelo praktično zataknemo za vsaki kot vzmetnice in se ne bo premikala, kot se to običajno dogaja s klasičnimi rjuhami. Posteljnina je antialergijska, antirevmatska in antidekubidus. Verjamem, da veste da so dekubidus rane tiste rane, ki se naredijo težjim in nepokretnim bolnikom, ki so priklenjeni na posteljo, najbolj pa se te rane naredijo v predelu hrbtenice in ledvic, ker se tukaj najbolj potimo, najmanjši pa je pretok zraka.

 

Ta posteljnina je na trgu že več kot 20 let. Posteljnina je preizkušena ravno pri hudih telesnih poškodbah in nepokretnih bolnikih. Bolniki, ki so spali na teh podlogah teh ran niso dobili, ker je vsaka nitka votla, ves znoj pa izhlapi in vzdržuje se telesna temperatura.

Vzglavnik

Vzglavnik je malenkost, ki je zelo pomembna, da se kvalitetno naspimo. Ker klasični vzglavniki ne obdržijo svoje oblike, tekom noči pa se vse mišice sprostijo, glava nima svoje prvotne lege, zato nastane izkrivljena vratna hrbtenica, slaba cirkulacija in slab dotok krvi v možgane. Vzglavnik je medicinski in anatomski. Medicinski, ker je sama preobleka iz volne, anatomski pa, ker je polnjen z lateksom. Lateks je naravni material, iz katerega se izdelujejo otroške vzmetnice. Je votel, zračen, kar pomeni, da ves znoj izhlapi in se ne zadržuje vlaga. Če doma s klasičnih vzglavnikov snamete preobleko, boste videli rumene madeže, na to pade malo praha in nastane raj za pršice. Pršica je zelo nevarna zlasti za majhne otroke. Povzroča alergijo, pri starejših osebah bronhitis, oteženo dihanje in celo astmo. Vzglavnik je s sprednje strani, na katero položimo glavo, anatomski oblikovan, kar pomeni normalno cirkulacijo in normalni dotok krvi v možgane.

Odeja

Odeja za 1 osebo 230×160 cm se sestoji iz volne, ki je na obeh straneh, znotraj pa je zrak kot termoizolator. Groba stran je zimska stran, gladka (glajena)pa je poletna stran. Ljudje sprašujejo, zakaj delamo tako velike dimenzije. Večja kot je dimenzija, večji je tudi odstotek lanolina. Lanolin zmanjšuje bolečino. Vsaka kvalitetnejša revmatska krema vsebuje lanolin.

 

To je čisto naravna volna. Zaželeno je, da jo enkrat mesečno skrtačimo s krtačo za obleke. Za to posteljnino niso potrebne preobleke, vendar ljudje zelo pogosto povedo, da jo oblečejo in ko jih vprašamo zakaj, odgovorijo, da se bojijo madežev, ampak seveda tudi za te madeže imamo rešitev. V skrajnjem primeru vam na posteljnino damo 10 let garancije in ne samo, da ne rabite kupovati posteljnine, ne rabite je niti prati niti likati. Vzdrževanje te posteljnine je enostavno in preprosto.

 

Najidealneje je, če jo odnesete ven na zgodnjo jutranjo meglo ali pozno večerno. Vrzite jo čez vrv, pustite 1 uro, vzemite krtačo za obleko, skrtačite jo in bo kot nova. Dež je idealno vreme, ampak jo postavite pod balkon ali pod streho, da ne dežuje po njej. Najidealnejše generalno čiščenje je sneg. Starejše generacije potrjujejo, da so včasih tako čistili tepihe. Tako je tudi s to posteljnino. Odnesite jo ven na sneg, obrnite, potolčite, dobro stresite, vrzite čez vrv in imeli boste popolnoma novo posteljnino. Najpomembneje je, da te posteljnine ne nosite ven, ko je močno poletno sonce, ker to izsušuje lanolin in niti slučajno je ne perite v vroči vodi, ker je to čista volna in se bo skrčila, stisnila in ni nobene možnosti, da jo boste še kdaj skrtačili.

 

Značilnost prave čiste volne je, da ne gori. Ko jo zažgete, ona ne vzplamti, ampak tli. Nekaj časa se tudi mucka. Ljudje, ki imajo doma že 20 let prave volnene tepihe pravijo, da se še dandanes, ko krtačijo te tepihe naredi žogico ali dve volnenih muck. Tako je tudi s to posteljnino.

Dodatki

Nizki copati

Nizki copati

Visoki copati

Visoki copati

Pas

Pas

Telovnik

Telovnik