Vzmetnice - Erion-nova
17168
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17168,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Vzmetnice

VZMETNICE
ZA ZDRAVE SANJE – LEŽIŠČE PO MERI

Za boljše sanje se pogosto priporoča skodelica toplega mleka, sproščujoča kopel, odhod na spanje vsak večer ob enakem času, izogibanje alkoholu, cigaretam, „težki“ hrani i gledanju vznemirjajočih filmov pred spanjem. Pri iskanju vzrokov nespečnosti v moderni dobi ob stresu in nezdravem načinu življenja redko pomislimo, da je za težave s spanjem mogoče kriv predmet, na katerem preživimo tretjino življenjske dobe – postelja.
Neverjetno je, da nas konstrukcija postelje zanima manj, kot katerakoli hišna naprava. Odločitev o nakupu bomo sprejeli takoj, po površnem dotiku in pogledu na privlačno preobleko. Postelja ni nepremični predmet, na katerem spimo iz navade, ampak prefinjena dinamična naprava, ki ima svoje vidne in nevidne funkcije.

 

Dobra postelja mora po dimenzijah ustrezati osebi, ki na njej spi, držati telo v naravnem položaju, zagotoviti dobro razporeditev obremenitve površine, imeti dobro prevodnost topline in vlage ter konstrukcijo, ki traja leta, zagotoviti dostop čistega zraka in delovati estetsko udobno.
Napačno izbrana postelja lahko povzroči številne težave, od nespečnosti, glavobola in utrujenosti do bolečin in otrdelosti vrata ter hrbtenice, krčev v nogah in motnjo cirkulacije.

 

Pravila dobrega spanja:

Površina dobre postelje mora biti dovolj dolga (20 do 25 cm daljša od osebe, ki na njej spi), da lahko človek, čim občuti nelagodje, spremeni položaj, da bi se počutil udobneje. Oblika hrbtenice v ležečem položaju mora ustrezati njeni obliki, ko človek stoji ravno. Postelja ne sme biti niti premehka niti pretrda, mora biti brezšumna in brez kovinskih delov, omogočati ravnomerno podporo celotnemu telesu in zagotavljati optimalno temperaturo in vlažnost. Višina postelje mora omogočiti lahko ležanje, vstajanje in pospravljanje postelje. Normalna višina je 45 cm, za starejše ljudi pa 55 cm. Spanje v dvoje ni vedno udobno zaradi različnih navad. Zato je najboljša izbira postelja z dvema vzmetnicama, da se vsaki gib ne prenaša z ene osebe na drugo.
Spalnica mora biti zračna in izolirana od hrupa in svetlobe. Temperatura v prostoru mora biti od 14 do 18 stopinj Celzija.

 

V naši ponudbi imamo tudi vzmetnice.
Ravno tako so izdelane iz memory pene kot naši vzglavniki, torej imajo sistem zračnih komor, so antialergijske, ker ne vpijajo prahu, vlage in pršice.
Vsaka naša vzmetnica je na sredini ojačana, tako da se ne deformira in našo hrbtenico drži v optimalnem položaju, kar je zelo pomembno, da se bi v spanju spočili in vstali z več elana.

 

Včasih je veljalo mnenje, da tisti, ki imajo težave s hrbtenico morajo spati na trdi podlagi in so ljudje celo dajali deske v postelje in tako spali, ampak koliko je to pomagalo hrbtenici toliko je slabo vplivalo na kolke, ker so takrat občutili bolečine.
Zdravniki in strokovnjaki, ki preučujejo spanje, pravijo, da osebe, ki spijo na vzmetnici, ki ni niti premehka niti pretrda vsako noč zaspijo 20 minut prej, spijo 50 minut dlje tekom noči od tistih, ki spijo na drugih posteljah in podlagah (dvosedi, kavči, stare vzmetnice z vzmetmi) in verjemite, da to ni zanemarljivo, zlasti v tem času, ko je veliko nemira in hitenja.

 

Vzmetnice nudimo v treh dimenzijah, enako tudi posteljnino in sicer:
– Za eno osebo
– Za zakonsko posteljo
– Za francosko posteljo

VZMETNICE IZ MEMORY

• Naravna spužvasta guma s strukturo, ki jo karakterizirajo odprte celice v medsebojni zvezi.
• Zaradi svoje nežnosti, udobnosti ter elastičnosti in možnosti prilagajanja telesu se vzmetnica narejena iz pene mlečka šteje kot najboljša za popolni in idealni počitek.
• Pena iz mlečka je ekološki material in se šteje kot zelo zdrav in seveda antibakterijski.

 

OSNOVNE KARAKTERISTIKE:

• Popolna higiena – ne vpija prahu in odbija bakterije
• Anatomsko pravilno ležanje – garantira položaj, ki je pravilen za telo
• Zdrava klima za spanje – sistem zračnih komor zagotavlja menjavo zraka in vlažnosti
• Sproščeno spanje – ojačana srednja cona podpira in razbremenjuje hrbtenico in hrbtno muskulaturo
• Individualni položaj – pri vzmetnicah in podlagah vedno obstaja izbira med nekaj stopenj trdnosti v skladu s težo človeka
• Dolga življenjska doba – najstrožja kontrola kakovosti znanega in priznanega evropskega proizvajalca ležišč
• Antialergijski
• Ne definira se
• Neprepustni
• Izolacijski
• Antidekubitusni

 

DIMENZIJE

• Za 1 osebo: 90 x 190, 90 x 200
• Za francosko posteljo: 160 x 190, 160 x 200
• Za zakonsko posteljo: 180 x 190, 180 x 200

 

Opomba: Vse zgoraj navedene dimenzije so standardne, vse izvenstandardne pa se doplačajo 5 %, z rokom dobave max. 60 dni